Dåb

Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed. Derfor er det festligt, hver gang et lille barn bliver døbt på den kristne tro, og får troen med sig i bagagen resten af livet.

I dåben svarer vi (forældre, faddere eller gudmor) på barnets vegne ja til den kristne trosbekendelse. Man kan sige, at dåben er en slags gave fra Gud til barnet.

Dåben foregår som en del af den almindelige gudstjeneste om søndagen.

Hvis dit barn skal døbes, så ring til sognepræst Anja Heitmann, så finder I sammen et tidspunkt til dåben og dåbssamtalen, hvor hun fortæller mere om dåben, dens betydning og alt det praktiske.

Ved dåben bliver man medlem af Den Danske Folkekirke og har dermed ret til at få udført kirkelige handlinger (dåb, konfirmation, vielse og bisættelse/begravelse) samt til at benytte sognepræsten som sjælesørger.

Læs mere om dåb her.

Hvad skal barnet hedde

Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født. Måske gav det bare helt sig selv, da I så ham/hende for første gang.
Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn.

Man må ikke kalde sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for.
Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.

Navnet

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde.

Hvis barnet ikke skal døbes, eller hvis dåben først finder sted efter at barnet er 6 måneder, finder navngivning sted via Borger.dk

Faddere

En fadder er vidne til dåben og skal ”tilse at barnet vokser op i den kristne tro”. Nogle går i kirke med barnet. Andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser bibelske fortællinger.

Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn.
Fadderne skal selv være døbt i den kristne tro, og være nået konfirmantionsalderen.
I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten.

Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne eller forældrene.

Barnedåb, skal - skal ikke?

Er du lige blevet mor eller far? Så stort TILLYKKE !

På www.facebook.com/barnedaab og på folkekirken.dk kan du

kan du læse artikler og se film om dåb.
De retter sig netop til dig, der overvejer, om dit barn skal døbes.

Vi har talt med helt almindelige forældre, kendte og præster om deres overvejelser og tanker om dåb.

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at stille dem til din lokale præst.