Pilgrimsvandring, ”På vej mod pinsen”

30.04.2017

Søndag d. 23. april deltog jeg i en pilgrimsvandring tilrettelagt af Viborg stift. Vandreturen gik fra Dollerup Kirke til Viborg Domkirke. Ruten var på i alt ca. 18 km langs hærvejsruten. Turen blev ledet af sognepræsterne Marianne Koch fra Viborg Domkirke og Birgitte Thun fra Søndermarkskirken i Viborg.

Vi samledes i Viborg kl. 9 og kørte i bus til Dollerup Kirke. Her blev turen indledt med en lille andagt. 

Vi vandrede langs Hald sø med det fantastiske landskab. Der var tid til stilhed og refleksioner.  Ved de forskellige stop læste præsterne fra de tekstrækker som er knyttet til 2. pinsedag.

Frokosten blev indtaget ved det store hærvejsherberg på Hald Hovedgård.

Der var stop på Søndermarkskirken hvor der også var andagt og mulighed for at se det flotte ”Hærvejstæppe” Herfra gik turen videre til Viborg med afslutning I Domkirken og i sognegården.  Vi gik hver til sit ca. kl. 18 Jeg synes turen på mange måder kunne betragtes som ”Højmessen på vandretur”; indgangsbøn i Dollerup kirke, de forskellige kirkelige handlinger og salmer undervejs, prædiken i Søndermarkskirken og med nadverbord og udgangsbøn i Viborg domkirke.Dette lille vers brugte vi flere gange under vejs:Må din vej gå dig i møde,og må vinden være din ven,og må solen varme din kind,og må regnen vande mildt din jord.Indtil vi ses igen, må Gud holde,holde dig i sin hånd (keltisk velsignelse)Tak til præsterne for en veltilrettelagt tur og tak til andre som havde sørget for kaffe, frokost og varm suppe.Os som deltog i vandreturen var enige om, at pilgrimsvandringen er et kirkeligt tilbud som bør kunne tilbydes ude i sognene. Jeg håber at det bliver muligt i Isenvad sogn indenfor en overskuelig tid. Allerede d. 14. juni er du velkommen til at deltage i en mini-pilgrimsvandring ledet af vores præst Anja Heitmann.

Søren Hansen Isenvad

Del dette:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelt

Nuværende 5. kl. på Isenvad skole konfirmeres i 2019 d. 12. maj Konfirmander skal forud for konfirmationen have deltaget i konfirmations forberedende undervisning. Tilmelding til det åbner på www.isenvad-kirke.d juni 2018 Læs mere


Den planlagte istandsættelse er blevet forsinket og derfor udskydes lukningen af kirken til den 10. juli.Læs mere


Søndag d. 23. april deltog jeg i en pilgrimsvandring tilrettelagt af Viborg stift. Vandreturen gik fra Dollerup Kirke til Viborg Domkirke. Ruten var på i alt ca. 18 km langs hærvejsruten. Turen blev ledet af sognepræsterne...Læs mere


Isenvad Menighedsråd og Fonnesbæk Menighedsråd må med beklagelse konstatere at vores sognepræst Anja Evelyn Heitmann har valgt at opsige sin stilling med virkning fra 1. juli 2017. Læs mere


ISENVAD KIRKE

ligger lige midt på byens hovedgade, Bygaden 12.
"Stands og hør - her er dør - til den sande glæde" - synger vi med den gamle digter, men det er stadig sandt, for Isenvad kirke inviterer hver søndag til fællesskab om Gudstjeneste.

Derudover er der gennem året særlige gudstjenester og aktiviteter rettet mod forskellige målgrupper og i forskellige former og rammer.

Isenvad kirke og dets personale danner desuden rammen om livets største begivenheder.

VELKOMMEN