Dåb i Isenvad kirke

TILLYKKE med beslutningen om at du eller dit barn skal døbes.

I Isenvad kirke er dåben en del af gudstjenesten, og der kan godt være flere dåb til samme gudstjeneste.

Du kan her se, hvornår der er gudstjenester i Isenvad kirke.

Kontakt Isenvad kirkekontor eller præsten for at lave aftale om dåben.

Inden dåben mødes man med præsten til en samtale om dåben, dens betydning og hvordan den afvikles.

I hvilken kirke, skal jeg eller mit barn døbes?

Vi opfordrer altid til at vælge barnedåb i sognekirken, da det ofte vil være her der skabes den første tilknytning til ens kirke, og hvor man derefter kan få hjælp til dåbsoplæring gennem f.eks. Babysalmesang, Mini-konfirmandundervisning, Spaghettigudstjenester o.l.

Du kan på www.sogn.dk se hvilket sogn, du bor i ved at indtaste din adresse i søgefeltet "Find dit sogn".

Hvad skal barnet hedde ?

Alle børn skal navngives senest 6 måneder efter barnets fødsel. Navngivningen sker ved dåben eller med NemId på www.Borger.dk .
Godkendte fornavne kan ses på: www.ast.dk

Har du/I spørgsmål vedr. navne/navngivning, kan Det Fælles Kordegnekontor kontaktes på tlf. 9715 1296 (tast 1) eller mail: post@ikastkirke.dk

Få svar på spørgsmål og læs mere om dåb på www.folkekirken.dk
Her kan du bla. læse om hvem der kan stå fadder, og hvor mange der skal og kan være.

Velkommen til dåb i Isenvad kirke

Dåbsforældre og søskende sidder på den øverste række i kirken til dåbsgudstjenesten.
Faddere og bedsteforældre er meget velkomne til at sætte sig så tæt på som muligt og tage et enkelt billede, men vi henstiller venligst til at begrænse det til det og ikke at videooptage. Nyd øjeblikket mens det er der! (Man er velkommen til at tage billeder efter gudstjenesten)

Ved dåben takker vi Gud for barnet og beder Gud være med ham eller hende gennem hele livet. Barnet bliver velsignet og får Guds løfte om, at han altid vil følge det som sit eget barn med sin kærlighed og velsignelse. Barnet får en plads i det kristne fællesskab med alle dets traditioner og bliver medlem af kirken.

I er altid velkommen til at kontakte Isenvad kirkekontor for personlig vejledning.

Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Barnedåb, skal - skal ikke?

Er du lige blevet mor eller far? Så stort TILLYKKE !

På www.facebook.com/barnedaab og på folkekirken.dk kan du

kan du læse artikler og se film om dåb.
De retter sig netop til dig, der overvejer, om dit barn skal døbes.

Vi har talt med helt almindelige forældre, kendte og præster om deres overvejelser og tanker om dåb.

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at stille dem til din lokale præst.